sâmbătă, 27 iulie 2013

Cosmetice: Arome florale

 

   Atât vara, cât și în celelalte anotimpuri, îmi place să folosesc cosmetice cu arome fresh-florale, care să îmi ofere o stare de prospețime și bunădispoziție. Foarte rar folosesc arome dulci, cu ciocolată, vanilie sau miere, pentru că mirosurile mi se par greoaie și dispar greu din piele.
   În schimb, ador să folosesc un gel de duș sau un parfum din care să se desprindă un buchet de miresme florale, suave și proaspete ca și când abia ar fi fost culese. Chiar dacă până de curând nu mă dădeam în vânt după mirosul de trandafiri, pentru că sora mea avea peste tot flacoane cu această aromă, am călcat strâmb și mi-am cumpărat un set de săpunuri delicioase.
    Săpunul English Rose de la Yardley este minunat: are o aromă minunată de trandafiri, nu foarte intensă, dar cât să simți o mireasmă specifică atunci când te speli. Ca textură este cremos, seamănă mult cu săpunul Dove. Face și spumă, nu excesivă, însă spuma este cremoasă, moale, iar pielea rămâne curată și discret parfumată după folosire. Săpunurile vin la pachet de trei bucăți, fiecare având 100 gr. Am desfăcut un săpun de cca. o lună și nu s-a cosnumat mai mult de jumătate (îl mai alternez cu geluri de duș).
   Săpunurile au fost comandate de pe Strawberrynet, le găsiți aici cu o reducere simpatică de 45%, ceea ce înseamnă că prețul pentru o bucată este de numai 11 lei. Și vă garantez că merită banii, chiar și la preț întreg.


    Tot de la Yardley am pus ochii pe un alt set de săpunuri- Săpun Fin Englezesc/ Woods of Windsor, însă aștept întâi să le termin pe cele pe care le-am cumpărat.



     A doua aromă florală stă ascunsă într-un recipient de sticlă cu capac vesel și colorat. Este vorba despre apa de toaletă Cabotine Rose de la Gres, un parfum ușor, de vară, pe care îl folosești atunci când simți nevoia să scapi de parfumurile tari, care miros pregnant pe piele. Deși nu am fost atentă cât rezistă pe piele, eu personal sunt mulțumită de el, mai ales că îl folosesc împreună cu săpunul English Rose și mă simt ca într-o grădină plină de trandafiri.
    Apa de toaletă are o aromă fresh, ușoară, având ca note de vârf florile de cireș și para, ca note de mijloc trandafirul. Despre parfum puteți afla mai multe pe Fragrantica, aici. Ca să fac o paranteză, am observat că Fragrantica are acum o pagină specială pentru România, însă este cam sărăcioasă în opinii ale clienților, momentan.
    Parfumul a fost achiziționat tot de pe Strawberry, îl găsiți aici, la prețul de 112 lei pt 50 ml, având o reducere de 27% față de prețul întreg. Există dispnobilă de site și varianta la 100 ml.
   Despre varainta Cabotine- Floralisme puteți citi pe blogul surorii mele.




joi, 25 iulie 2013

OOTD: Sacou alb / Pantaloni cu flori

     
    Ținuta aceasta am purtat-o în urmă cu o lună, însă abia acum am reușit să o prezint și pe blog. S-a nimerit să prind o zi mai rece, ploioasă, potrivită pentru a purta sacou, chiar dacă era vară.
    Sacoul l-am avut de mult timp în wishlist, îl văzusem pe Asos, însă când m-am decis să îl cumpăr, deja nu mai era în stoc. Am avut norocul să îl găsesc pe Ahaishopping.com, exact aceslași model, însă la un preț mult mai mic. Prețul acestui sacou este de doar $19.8 pe acest site, un preț mai mult decât accesibil. În plus, afacerea e cu atât mai mare cu cât sacoul este foarte calitativ. Nu știam la ce să mă aștept, am crezut că la acest preț materialul v-a lăsa de dorit, însă nu a fost deloc așa; dimpotrivă, sacoul are un material foarte bun, grosuț, cu un aspect foarte plăcut. Inserțiile de culoare corai spre roșu oferă un plus de feminitate acestui articol. Mi-am comandat măsura S și mi s-a potrivit de minune.

*****


    Ținuta este completată de o pereche de pantaloni capri cu imprimeu florali, pe care i-am achiziționat de pe Sheinside. Mi-au plăcut de la prima vedere, iar când i-am primit i-am îndrăgit și mai mult. În plus, pantalonii au inclusă și o curea albă cu inserții roșu-corai, cu elemente metalice aurii, pe care am asortat-o cu ușurință și la alte ținute. Pantalonii sunt confortabili și vin foarte bine pe corp, sunt mulțumită de ei.
 
   
       Bluza de culoare bej este un articol vintage, cu o broderie absolut minunată, de cum am văzut-o am știut că trebuie să fie a mea. Singurul mic inconvenient ar fi că are umerii ușor bufanți și nu prea mă împac cu această croială. Are aspectul unei bluze tradiționale, este ușor de asortat și deosebită.
      Ca accesorii port geanta și pantofii roșii, două dintre articolele mele preferate, pe care vi le-am mai prezentat și în alte postări.
      Voi vă înțelegeți cu culoarea roșie?



luni, 22 iulie 2013

Ținuta zilei: Haine lila


   Într-o postare anterioară vă spuneam cât de mult îmi doresc poșetuța cu căluț de la Oasap.com, de care m-am îndrăgostit la prima vedere. Cum rar se întâmplă să nu achiziționez ceva care îmi place, geanta a intrat în posesia mea cât ai zice pește. Și, spre bucuria mea, mi-a plăcut și mai mult când a ajuns în mâinile mele. Deși în ultimul timp mi-am mai achiziționat trei poșete, pe aceasta o așteptam așa cum un copil așteaptă o jucărie. De aceea am și numit postarea ”My little pony”, făcând o analogie între dragostea mea pentru această poșetă haioasă și frenezia stârnită în rândul fetițelor de când personajul acesta cu coamă a apărut pe piață.

sâmbătă, 13 iulie 2013

Impresii de vacanță: Barcelona// Part 1

       
    Anul trecut am avut plăcerea să îmi petrec o parte din vacanță în Barcelona, oraș pe care cei mai mulți dintre turiștii din întreaga lume l-au desemnat a fi cel mai frumos din Europa. Deși nu am văzut atât de multe orașe europene încât să-mi pot da cu părerea în această privință, pot totuși să confirm faptul că este într-adevăr un punct turistic deosebit, care îți oferă o multitudine de atracții, motiv pentru care nu ai cum să nu îți placă, indiferent de gusturi.
    Chiar dacă șederea mea aici nu a fost una îndelungată, am reușit să descopăr cele mai frumoase puncte ale marelui oraș, care își deschide larg brațele pentru fiecare turist în parte, având grijă să-l surprindă aproape la tot pasul. Norocul meu a fost să găsesc Barcelona în straie de sărbătoare, cu ocazia celebrării zilelor orașului, motiv pentru care am prins un spectacol de muzică și lumini încântător, chiar la Sagrada Familia, despre care vă voi poveste în partea a doua a postării..
     Hotelul unde ne-am cazat era situat vis-a-vis de splendidul spital Sant Pau, inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO. Hotelul cu același nume, deși are numai 2 stele, oferă condiții foarte multe, cu mult peste așteptările noastre. O cameră dublă costă în medie 300 ron, cu micul dejun de tip bufet inclus, un preț mai mult decât rezonabil având în vedere localizarea. La circa 250 metri de hotel se află stația de metrou de unde se poate ajunge facil pe Las Ramblas. Având în vedere că ne-am cazat la un hotel aflat în apropierea impunătoarei catedralei, am putut răscoli străduțele din apropiere în lung și în lat, descoperind mici buticuri de dulcegării, pantofi și poșete de piele și câte și mai câte. Cum s-ar zice, de toate pentru toți!


^Spitalul Sant Pau- numai o mică secțiune din grozava arhitectură a acestei clădiri


      În apropierea hotelului  erau câteva terase unde puteai servi masa de prânz. Acestea ofereau diverse meniuri, însă toate includeau mâncare ușor de preparat, den șnițele, piept de pui la grătar, etc. Pentru un meniu compus din piept de pui + cartofi + salată+ apa/cafea/bere plăteai în jur de 10-15 euro, însă cantitatea era suficientă pentru o persoană mai slăbuță, adică porțiile erau mici.
   Cum te apropiai de Sagrada începeau să înflorească terasele și restaurantele, care puneau la dispoziție fel de fel de preparate. Pentru cei cu un buget mai mic, există varianta de a mânca la fast-food: McDonalds și KFC se află chiar vis-a-vis de catedrală. Pentru cei care nu mânâncă fast-food, dar nu își permit mari cheltuieli, există localuri de tip cantină, unde poți mânca bine, sănătos și consistent la un preț rezonabil.  

     În vizitarea Barcelonei am ales să facem și circuitul turistic cu autobuzul, care are stații cam în orice zonă mai importantă a orașului. Sunt puse la dispoziție 3 circuite, însă ai nevoie de cel puțin 2-3 zile pentru a vedea și admira cum se cuvine fiecare punct de oprire. Prețul unui bilet valabil pentru o zi este de 24 euro, acesta putând fi folosit pe parcursul unei zile pe oricare dintre cele 3 rute. În autobuz este disponibil ghid turistic asitat în limba engleză (și în multe alte limbi, dar nu și româna). Având biletul pentru o zi, nu am putut vizita decât câteva dintre obiective, restul urmând a fi punctate în viitor. 

    Prima oprire am făcut-o la Park Guell, o splendoare arhitecturală de nedescris în cuvinte. În fapt, cam toate lucrările părintelui Barcelonei, Gaudi, nu au făcut decât să-mi întărească convingerea că, creația arhitectului este una de geniu, originală și imposibil de reprodus. Cred că acest lucru m-a impresionat cel mai mult în vizita mea în Barcelona, mai mult decât Sagrada Familia, perla orașului, dacă o pot numi așa.
    Park Guell este o grădină rezidențială care reproduce prin elemente arhitecturale colțuri de natură, copaci, ape curgătoare, păsări și alte viețuitoare necuvântătoare. Într-un cuvânt: o minune! Să te tot plimbi prin această grădină și să te minunezi de ideile pe care acest Gaudi a reușit să le reprezinte într-un mod atât de artistic. Singura părere de rău a fost prezența atâtor turiști; mi-aș fi dorit ca, măcar pentru un ceas acel univers natural să fie doar al meu și să-l pot cerceta de una singură, fără a fi deranjată de larma gălăgioșilor turiști. Dar, să ne întoarcem la realitate! Iată câteva imagini cu acest minunat Park Guell:








^Park Guell

    Următoarea oprire a fost la Palatul Regal, reședința regelui Alfonso XIII,care astăzi adăpostește două muzee: unul de design, cu exponate deosebite, și unul de ceramică. Pentru a vizita ambele muzee și pentru a observa detaliile fiecărui exponat ai nevoie de câteva ore bune, pentru că sunt foarte mari și au o groază de obiecte pe care nu trebuie să le treci cu vederea. Am rămas cu gura căscată la piesele de mobilier ireal de frumoase, unele sculptate cu detalii miniaturale, altele pictate manual; bijuterii de epocă, cu pietre prețioase- zău că mi-aș fi dorit să pot fi invizibilă să le rămesc și să dispar mai bogată cu o podoabă muierească. Și să nu mai vorbesc la pantofii vintage, la rochiile brodate de mână și la hainele cu epoleți impunători! Palatul mai are în arsenalul său o serie de grădini, care adăposesc foarte multe specii de plante, arbori și arbuști. În fapt, grădinile regale pot fi socotite o adevărată grădină botanică.  





^Muzeul de design, care include exponate diverse, interbelice, dar și contemporane, fiind un muzeu al obiectelor de design dintre anii 1920-2013


     ^Un exponat delicat din Muzeul de ceramică

     *Data viitoare vă voi povesti și despre restul obiectivelor turistice pe care le-am vizitat în Barcelona: Sagrada Familia, Las Ramblas, Muzeul de Istorie MNAC, portul și multe altele. Mă opresc aici, deoarece postare este deja lungă și nu îmi doresc să fie obositoare.
     Dacă ați vizitat Barcelona, văinvit să împărtășiți impresiile voastre! Dacă însă nu ați vizitat-o, vă recomand cu căldură să o faceți, în măsura în care timpul și posibilitățile vă permit să faceți acest lucru.
 

joi, 11 iulie 2013

3 pași pentru hidratarea pielii


      Chiar dacă este vară, îmi place să îmi aplic pe corp produse cosmetice cu o putere mare de hidratare, pentru că îmi simt de multe ori pielea uscată din cauza expunerii la soare. Recunosc că uneori nu îmi plac produsele cu ulei și simt nevoia să îmi aplic doar o cremă de corp ușoară, ca o spumă. 
      Răsfățul preferat pentru corp include două produse pe bază de ulei, foarte hidratante. Chiar dacă formula acestor produse pare potrivită mai mult pentru sezonul rece, nu este deloc adevărat, deoarece pielea noastră are în permanență nevoie de hidratare. În plus, uleiul din aceste produse nu se simte gras pe piele și se absoarbe într-un interval de timp relativ scurt.

      Ritualul de îngrijire al pielii începe cu o exfoliere delicată, cu ajutorul scrubului de corp Sabon (vezi aici), cu aromă de patchouli, lavandă și vanilie. De prima dată când am folosit acest tip de exfoliant cu ulei am fost încântată, deoarece procesul de exfoliere este delicat, iar după folosire, pielea rămâne incredibil de moale și de mătăsoasă. Dintre toate exfoliantele pe care le-am utilizat până acum, acesta este de departe preferatul meu. Prețul întreg al unui borcan de 500 ml este de 93 lei, însă îl puteți găsi uneori și la reducere. Chiar dacă prețul nu este tocmai mic, eu zic că este justificat, mai ales că borcanul conține o cantitate suficientă pentru mai mult de 30 de utilizări (eu îl folosesc cam de 2 ori pe săptămână, ceea ce înseamnă că recipientul îmi ajunge în jur de 2 luni). Produsul nu conține SLS sau parabeni. Are o aromă foarte puternică, așa că este de preferat să îl folosiți seara, înainte de culcare, fără să mai folosiți  parfum.





    După ce îmi exfoliez corpul foarte bine, aplic Uleiul de corp Monoi de Tahiti de la Apimond. Aplic produsul direct pe pielea umedă, pentru că așa obțin o hidratare mai intensă a pielii. Nu vă speriați, uleiul nu se albește la contact cu pielea umedă și nici nu se absoarbe mai greu. Prețul unui recipient de 50 ml este de 47 lei, însă vă garantez că își merită toți banii, pentru că se consumă destul de greu, are un parfum discret și hidratează pielea în profunzime, lăsând-o moale la atingere. Uleiul de Monoi este cunoscut pentru proprietățile sale de hidratare, regenerare, calmare, protecție și bronzare; în plus, poate fi folosit și pentru repararea părului deteriorat. Pe site-ul Apimond.ro puteți găsi lista completă a ingredientelor, însă produsul este certificat ca fiind unul bio.




    Când nu am timp să aștept ca uleiul să se absoarbă, îmi aplic o cremă sau loțiune de corp lejeră.

    Voi ce ritualuri de îngrijire a pielii aveți? Preferați cremele de corp ușoare pe timpul verii sau vă place să folosiți și cosmeticele pe bază de ulei?

marți, 9 iulie 2013

OOTD: Summer of Lace


     Astăzi am ales să vă prezint o ținută casual, care are la bază îmbrăcăminte dantelată. De vreo 10 ani am o mare pasiune pentru acest material, dezvoltată o dată cu primele mele achiziții din magazinele vintage și sh. De atunci, am rămas cu o slăbiciune pentru hainele din dantelă, așa că am ajuns să colecționez dantelării în dulăpiorul meu. Cum astăzi am avut o zi destul de încărcată, am optat pentru o ținută lejeră, dar în același timp feminină. 
     Fusta din dantelă albă o am de vreo câțiva ani, este printre primele mele obiecte vintage cumpărate și țin la ea foarte mult, pentru că este un articol de îmbrăcăminte special, confecționat din mai multe tipuri de dantele și broderii superbe. Chiar dacă în ultimul timp am avut probleme cu greutatea și am slăbit câteva kilograme, am avut noroc ca fusta să aibe talia elastică și să îmi mai vină frumos pe corp.
    Am asortat fusta cu o bluză albă de la SheInside, o achiziție recentă, confecționată și ea integral, din dantelă. Chiar dacă nu se văd prea bine în poză, detaliile bluzei sunt minunate, iar materialul este net superior așteptărilor mele. Nu știu de ce îmi închipuiam că dantela va fi sintetică și o voi simți incomodă la atingere, dar cert este că nu a fost deloc așa. În plus, mânecile lungi fac ca această bluză să poată fi purtată fără probleme cam în orice sezon și deja am câteva combinații vestimentare pregătite pentru ea.
    



     Și pentru că afară a fost cam înnorat, iar de dimineață era un pic rece, am purtat geaca de blugi de la SheInside, o altă achiziție recentă. Am achiziționat acest articol din două motive: în primul rând, pentru că nu mai aveam în garderobă o geacă asemănătoare; în al doilea rând, pentru că este  foarte ușor de combinat. Măsura pe care am ales-o pentru geacă a fost S; are mânecile lungi, iar materialul este ușor elastic. Dacă ar fi să fac un raport preț-calitate, pot spune că acest produs merită pe deplin toți banii, iar  prețul mi se pare mai mult decât accesibil.


 Fustă: vintage/ thrift shop
Bluză: SheInside
 Geacă: SheInside
Cizme: Asos
Cercei: Dorothy Perkins




      În picioare am optat pentru cizmele ankle de la Asos, în stil western, care sunt chiar foarte comode, grație tocului potivit de înalt. Îmi plac pentru că sunt ușor de asortat și pot fi purtate atât cu pantaloni, cât și cu fuste.
     Și pentru că am primit o solicitare, de această dată am fotografiat în detaliu și accesoriile pe care le port, o pereche de cercei cu zdrăngănele și câteva brățări alese la întâmplare din cutie.




vineri, 5 iulie 2013

Costumul de baie alb


    Vara  aduce în prim-plan, în ceea ce privește trend-ul pentru plajă, costumul de baie alb. Probabil ați observat deja că în mai toate magazinele online și fizice au apărut foarte multe costume de baie albe.
    Deși este pretențios, nu este de mirare că albul este culoarea sezonului estival din acest an, pentru că este adevărat că albul arată minunat pe pielea bronzată. În plus, eu consider că aceste costume de baie ne oferă un aer sofisticat, feminin și atrăgător. Voi ce spuneți?
    Mai jos vă prezint o selecție de costume de baie albe de pe diverse site-uri online, cu link colorat spre pagina produsului, sub fiecare imagine. Care model vă place cel mai mult?

marți, 2 iulie 2013

OOTD: Blue Jeans


       De câțiva ani admir ținutele de pe podiumurile de modă care includ haine de blugi, fie că e vorba de cămăși, veste cu ținte sau jeanși. Marile case de modă au reușit să aducă acest material în centrul atenției ani la rândul, fără ca el să-și piardă din farmec sau să se demodeze în timp.
      Ținutele all-jeans mă duc cu gândul la Vestul Sălbatic și la muzica country, pentru că mulți dintre adepții acestui gen muzical poartă haine din acest material. Desigur, cowboy-ii originali nu prea erau familiarizați cu această modă, însă cu timpul au adoptat, în ținutele lor, acest material.
       Astăzi, să porți haine de blugi este la modă, arată bine și aproape în fiecare magazin fizic și online găsești modele simpatice. Eu am optat pentru o pereche de blugi și o cămașă asortată, ambele achiziționate de pe site-ul SheInside. Ce îmi place la acest material este faptul că are un aspect ușor uzat și se potrivește cam oricărui tip de ten, de conformație și chiar de stil vestimentar. Nu cred să fi văzut vreodată o ținută compusă numai din haine de blugi care să îmi displacă, poate am eu o mică slăbiciune pentru acest trend.
      La ținută am accesorizat, desigur, o pereche de cizme ankle-boots, cu aspect western, confecționate din piele întoarsă. Ce îmi place foarte mult la pielea întoarsă este faptul că merge purtată atât toamna, cât și vara. Am optat pentru o curea din piele, împletită, de culoare maro, pentru cercei lungi cu zdrăngănele și brățări diverse, multe, multeeee.
    * Imaginea a fost folosită și încă mai este, de către site-ul SheInside.com pentru a promova categoria intitulată: Summer Denim Blouses :)
     Voi ce părere aveți despre hainele de blugi? Vă plac sau ați purta numai clasicii blugi/jeans?
      Vă îmbrățișez și vă doresc o săptămână frumoasă și plină de inspirație!



Cămașă SheInside
Pantaloni scurți: SheInside
Cizme: Asos
Cercei: Dorothy Perkins
Brățări: Warehouse



  Pe final, vă las cu o melodie în ton cu postarea, ca să aveți ziua mai frumoasă:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...