sâmbătă, 22 noiembrie 2014

Casa ca o fortăreață


   Întotdeauna am fost pasionată de fortărețe, acele construcții ingenioase menite să le ofere oamenilor siguranță și protecție împotriva inamicilor. Desigur, o astfel de construcție impune și un soi de respect, grație arhitecturii sobre și a pereților puternici, impenetrabili. Totuși, a trăi între pereții unei fortărețe este o lamă cu două tăișuri: pe de o parte, simți puterea pe care ți-o asigură o asemenea construcție fortuită; pe de altă parte, ești stăpânit de teama de a fi înconjurat de inamici.

   Astăzi, singurele amintiri ale fortărețelor de odinioară sunt zidurile care au rămas în picioare timp de sute  de ani, ca simbol al puterii, dar și al capacității umane de a se proteja. Și nu mi-am închipuit vreodată că am să trăiesc sentimentul de a locui între pereții unei asemenea construcții, un sentiment ce părea îngropat o dată cu strămoșii noștri medievali. Totuși, în lumea contemporană, fortăreața a căpătat un aspect nou, un aspect cu totul schimbat, modern și personalizat. Fără să băgăm de seamă ne ducem traiul, zi de zi, între astfel de ziduri, deoarece astăzi casa noastră este ca o fortăreață.

   În locul zidurilor de piatră, tehnologia avansată ne-a oferit o armă puternică, potrivită zilelor noastre: geamurile de termopan. Aceeași putere se ascunde în ele precum cea care odinioară deriva din blocurile de piatră ce tăiau calea dușmanilor. Ca și în cazul fortărețelor, termopanele asigură o apărare a omului pe lungă durată împotriva factorilor externi. Nu vă așteptați la inamici și invadatori, deoarece am vorbi despre o epocă apusă, dar gândiți-vă la zgomotele intense și la frig, în primul rând.

   Fortăreața contemporană își poate izola pereții, însă adevăratul pilon al puterii ei sunt geamurile termopane, o adevărată revoluție a ultimului deceniu. Acestea presupun costuri de achiziție accesibile, având în vedere că vorbim despre o investiție pe termen lung, datorită durabilității crescute a acestor geamuri solide. De astfel, sporirea confortului termic este unul dintre marile beneficii ale acestora, care reduc considerabil pierderile de căldură din locuință, asigurând un interior călduros, relaxat și primitor. În sezonul rece se resimte cel mai mult acest beneficiu termic al termopanelor; astfel, casa devine o fortăreață împotriva frigului, a ploii și zăpezii, precum și împotriva temperaturilor scăzute.


    Un alt beneficiu major al termopanelor este confortul fonic pe care ni-l asigură. Protecția împotriva zgomotelor prea puternice ale unui oraș aglomerat, ori ale unui vecin care își construiește sau renovează casa, ori al unui vecin pus întotdeauna pe petreceri gălăgioase. Sunetele își pierd din intensitate, fiind nimicite de aceste geamuri solide, care au capacitatea de a reduce cu 40-50db nivelul zgomotului din exterior. De asemenea, termopanele rețin zgomotele din interior, așa că poy organiza oricând o petrecere sau pot dansa prin casă cu muzica dată la maxim, fără să am grija că îi voi deranja pe vecini. Îmi place să fiu un bun cetățean, să nu fiu reclamată la poliție pentru deranajrea liniștii publice;prefer să joc ca la carte și să nu am probleme nici cu vecinii, nici cu legea.

    Și tot ca o fortăreață, termopanele au avantajele de a fi ușor de întreținut. Pulverizez detergentul, șterg dintr-o singură mișcare tot geamul, fără să fie nevoie să revin. Nu rămân urme, nu rămân nici pete, ci doar un geam impecabil, care necesită o întreținere ușoară. În plus, este soluția cea mai trainică, deoarece termopanele sunt solide și rezistente, așa că nu se sparg dacă mingea vreunui copil neastâmpărat îl lovește, ori o pasăre dezorientată nimerește în geam.
    Chiar dacă fortărețele au dispărut, odinioară ele putând fi întâlnite pe coastele mării, pentru a face imposibilă debarcarea inamicilor, prăduitorii au rămas. Așa că pot exista situații nefericite în care locuința noastră poate deveni ținta hoților. Pentru a împiedica astfel de situații și a ne fortifica casa, putem opta pentru geamurile termoizolante antiefracție, o soluție inteligentă care ne asigură maximă protecție.

   Ca și în trecut, casa ca o fortăreața se construiește cu ajutorul profesioniștilor, care se pricep să transforme locuința într-una trainică. Astăzi, Plus Confort este alegerea profesionistă pentru fortificarea casei, oferindu-ne o gamă variată de geamuri termopane de la cei mai buni furnizori germani: Rehau, GU și Spectrum Industries. Astfel, termopanele devin zidurile noastre de rezistență într-o lume modernă, în care dușmanii au căpătat forme noi, motiv pentru care avem nevoie de armele potrivite pentru a-i învinge. Și cu dușmani precum frigul și zgomotele intense, cea mai eficientă armă o reprezintă termopanele, indiferent de modelul geamului termoizolant ales: tip clar, antiefracție, ornament, colorat, reflexiv.
   Vouă cum vă place viața în fortăreață? Vă mai temeți de ceva?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...